BTL 2014. - rezime


Zahvaljujući vama, prva sezona Balkanske trkačke lige završena je u velikom stilu! Prošla je i novogodišnja svečanost, bilo nam je zadovoljstvo da ugostimo toliko dragih lica, kako iz Beograda sa okolinom, tako i iz Novog Sada, Bijeljine, Novog Grada, Skopja, Štutgarta... Goran Antičević je kvalitetnim fotografijama na divan način ovekovečio našu svečanost - hvala Goxy!

Balkanska trkačka liga ne bi bila to što jeste i bez svojih sponzora. Zahvaljujemo još jednom McDavid-u na izuzetnoj sportskoj opremi koju su dobili naši pobednici kategorija, ukupne vrednosti preko 800 evra. Nema potrebe isticati koliko je toga Panorama uradila za trkače ove godine, pogotovo svojim tromesečnim i šestomesečnim privilegijama koje će naši nagrađeni članovi imati priliku da iskoriste. Zahvaljujemo i Red Bull-u koji je do sada podelio 24 nagradna paketa mesečnim pobednicima i pobednicama... Proteinima.si i Studiju N1 zbog izuzetne podrške na ultramaratonu, a Saruni na poklon vaučerima. Radujemo se kontinuiranoj saradnji koja nam predstoji, i očekivanom povećanju sponzorskog tima narednih meseci.

Prvu godinu su takmičarski gledano obeležili Zarija Milanović (1755.85 bodova) i Tanja Stojanovski (1060.01 bod), pokazavši već na pola sezone da će se prave borbe voditi tek za druga mesta u generalnom plasmanu. Njih dvoje su sa 55+ maratona u 365 dana, odnosno sa 10 ultramaratona pokupili najveći broj pehara, a ove godine svima nama ostaje skoro nemoguća misija da oborimo njihove rekorde... Ostali pobednici kategorija i takmičari koji nisu prisustvovali svečanoj dodeli pehara i medalja mogu nam se obratiti na telefon +381652671020 povodom ličnog preuzimanja nagrade.

Na mnogo bitnijem planu, svako od nas je manje-više imao neku ličnu pobedu. Zadovoljni smo što smo doprineli trkačkom pokretu u Srbiji, što smo prisustvovali vašim prvim trkama, polumaratonima, maratonima i ultramaratonima, što se raspitujete oko trka i prevoza, što ste upoznali mnogo novih, pozitivnih ljudi. 2014. godina nam je bila jedno veliko iskustvo kako da u ovoj godini naša ponuda Članovima bude još raznovrsnija i zanimljivija. Verujemo da sa nestrpljenjem očekujemo još zanimljiviji koncept BTL Round 'n' Around ultramaratona i Kup Šampiona. Objave slede uskoro...

Pozdravljamo naših 30-ak novih članova do sada, a ukoliko ove godine već nismo - viđamo se na trkama! Neka nam je svima sa srećom u novoj sezoni, a zdravlje kao i uvek na prvom mestu.