Jubilej Dunavskog polumaratona!


Jubilarni 20. po redu Dunavski polumaraton održaće se 18. oktobra sa početkom u 11 sati na dobro poznatoj trasi od banje Junaković do Apatina. Reč je o sigurno najbolje organizovanom polumaratonu u Srbiji, sa posebnim akcentom na tome da svim trkačima obezbedi nezaboravan sadržaj i program.

Kao posebno priznanje za svoju izuzetnu godišnjicu koju slavi, Dunavskom polumaratonu je pripala čast da ove godine ugosti seniorsko prvenstvo Balkana i otvoreno veteransko prvenstvo Vojvodine. Na stazi koja je skoro 100% ravna i brza te koja jednim svojim delom prolazi pokraj reke Dunav, ovaj događaj predstavlja mnogo više od obične trke. I profesionalci i rekreativci tempiraju svoju formu tokom sezone ne bi li upravo na obronku Bačke postavili lični rekord!

Na granici sa Hrvatskom, Apatin nudi nešto čime se retko koji drugi grad može pohvaliti, a to je Apatinski rit. Prostirući se levom obalom Dunava, u njemu vladaju gotovo neizmenjeni hidrološki uslovi koji su učinili ovo područje biološki raznovrsnim. Zbog zadržane izvornosti vodnog režima sačuvana su sva karakteristična ritska obeležja kao što su poslednji fragmenti prirodnih ritskih šuma sastavljenih od vrba, topola i hrastova.

Najlepši poklon organizatorima bi svakako bio veliki broj takmičara koje bi ugostili, pa stoga ne oklevajte i budite deo spektakla koji nas uskoro očekuje. SAT OTKUCAVA!

DETALJI O DOGAĐAJU