"Jadovnik je jedan!"Prvi put u okviru udruženja građana "Jadovnik" organizuje se manifestacija "Jadovnički Ultramaraton" na kojem će takmičari moći da se oprobaju u različitim trkačkim i planinarskim disciplinama. Datum održavanja događaja je 22. i 23. avgust na istoimenoj planini.

Malo poznata široj javnosti, ova predivna planina koju krasi bogata flora i fauna, prostire se u jugozapadnom delu Srbije, jugoistočno od Prijepolja, a zapadno od Senice. Sa visinom do 1500m i svojim obroncima pokrivenim gustom bukovom i smrčevom šumom, Jadovnik predstavlja izvanrednu destinaciju za sve ljubitelje trčanja i prirode uopšte. U skladu sa tim je i moto organizatora koji glasi "Jadovnik je jedan", a sve u cilju da ovaj biser Srbije ne padne u zaborav.

Organizatori su spremili bogat program, koji je po svačijem ukusu, sa trkama na 111km, 66km, 22km odnosno 11km. Veliki broj okrepnih stanica na samim stazama, obezbeđivanje prevoza i smeštaja za učesnike te obezbeđene nagrade, samo su neke od stvari koje su organizatori omogućili, a u prilog dobroj organizaciji ide i solidan broj prijavljenih učesnika.

Na osnovu stava i posvećenosti Organizatora, osećaj nam govori da će u žestokoj konkurenciji ova trka biti ultra-trail otkrovenje godine. Zato, požurite sa prijavama - još malo i KREĆEMO!

DETALJI O DOGAĐAJU